آجر
کارشناس فروش: کارشناس: 09132645565

کاربرد چسب در نمای ساختمانی ( فصل اول ) - بخش سوم

 فصل اول : چسب‌های ساختمانی و ویژگی‌های عمومی آن ( بخش سوم )

 

  • چسب‌های خمیری انعطاف‌پذیر

 چسب‌های انعطاف‌پذیر، در زمان نصب انواع آجر و کاشی در مکان‌هایی که جابه‌جایی اندک، ارتعاش یا تغییرات دمایی زیادی دارند استفاده می‌شوند. این موضوع بسیار مهمی است زیرا بیشتر چسب‌ها در این موقعیت ترک می‌خورند. بهترین نوع چسب انعطاف‌پذیر، از نوع لاتکس نازک است.

  • چسب‌های خمیری ضد آب

از این چسب برای اتصال در مکانی که اغلب در معرض رطوبت باشد استفاده می‌شود؛ مانند آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام. این چسب از نوع چسب‌های نازک است و استفاده از هر نوع آن به سطحی که به آن وصل می‌شود بستگی دارد.

  • چسب‌های خمیری مقاوم در برابر حرارت

این چسب به دلیل مقاومت در برابر دمای زیاد، در مکان‌هایی که در معرض مستقیم حرارت آتش است استفاده می‌شود. به‌هیچ‌وجه نباید از چسب‌های پایه آلی در شرایطی با دمای بالا استفاده کرد. برای اتصال انواع آجر و کاشی که در مجاورت آتش با دمای بسیار زیاد قرار دارند مانند شومینه‌ها و بخاری‌ها از چسب نوع نازک که توانایی مقاومت در دمای بیش از ۴۰۰ درجه‌ی فارنهایت را دارد، استفاده می‌شود.



  • چسب‌های خمیری اپوکسی

این نوع چسب، کاربرد زیادی در محیطی که در مجاورت رطوبت و حملات شیمیایی است دارد. چسب اپوکسی قدرت زیاد و مقاومت زیاد و مقاومت قابل‌توجهی در برابر افزایش دما و انقباض‌های ناگهانی از خود نشان می‌دهد. این چسب برای نصب انواع مصالح ساختمانی ازجمله سرامیک، سنگ، به کار می‌رود. از چسب‌های اپوکسی در محیطی که مواد شیمیایی مانند اسیدها و مواد قلیایی وجود دارد استفاده می‌شود.

  • چسب‌های بتن

چسب‌های بتن برای افزودن به چسب‌های پودری و نیز اضافه کردن به بتن استفاده می‌شوند که زیرمجموعه چسب‌های امولسیونی می‌باشند و ویژگی‌های فنی بتن را ارتقاء می‌بخشند. چسب‌های بتن از خانواده‌ی پلیمری یا لاتکس است و یکی از مواد افزودنی به بتن است که امروزه در صنعت ساختمان برای آب‌بند کردن بتن و افزایش چسبندگی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از چسب‌های بتن برای تعمیر و ترمیم مناطق آسیب‌دیده در بتن به‌صورت سطحی و عمقی استفاده می‌شود.

چسب بتن، مقاومت کششی و خمشی زیادی را در بتن ایجاد می‌کند ولی مهم‌ترین ویژگی آن، افزایش قدرت چسبندگی است. چسب بتن با ملات مخلوط و ساختار همگنی را ایجاد می‌کند و مانع تراوش آب و تفکیک دانه‌های ریزودرشت می‌شود. همچنین میزان چسبندگی بتن تازه را با ملات قدیمی‌تر افزایش می‌دهد.

نمونه ای از چسب های پلیمر امولسیون ( چسب بتن )

چسب‌های بتن برای افزایش چسبندگی اجزاء و مصالح ساختمانی ازجمله کاشی، سرامیک، سنگ و آجر به چسب‌های پودری اضافه می‌شود و در همه‌ی سازه‌های بتنی و سیمانی نیز استفاده می‌شوند. ویژگی‌های چسب بتن به شرح ذیل می‌باشد.

  1. افزایش چسبندگی اولیه انواع چسب‌های پودری
  2. افزایش مقاومت فشاری و خمشی بتن
  3. کاهش انقباض بتن
  4. اتصال سطوح بتنی جدید به بتن قدیم
  5. ترکیب چسب‌های پودر بندکشی برای درزگیری

مواد تشکیل‌دهنده‌ی چسب خمیری

آب: طبیعتاً به دلیل خمیری بودن این محصول، به میزان تقریبی ۲۰ تا ۲۵ درصد وزن چسب از آب استفاده می‌شود. این‌ یکی از مزایای چسب‌های خمیری است که پایه‌ی آب بوده و حلال دیگری در آن استفاده نمی‌شود. چسب‌های خمیری برای استفاده بسیار راحت بوده و بدون نیاز به فرآیند خاصی آماده مصرف می‌باشند.

اتر سلولزی‌ها: در این دسته از چسب‌ها نیز اتر سلولزها نقش غلظت دهنده و همچنین نگه‌دارنده‌ی آب فرمول برای جلوگیری از تبخیر سریع را دارند و همچنین در ایجاد چسبندگی اولیه چسب مؤثر هستند.

رزین پلیمری امولسیونی: این رزین‌ها بسته به نوع چسب، می‌توانند به‌صورت هموپلیمر (تک مونومر ها) یا کوپلیمر (دو یا چند مونومر) استفاده شوند که خواص بسیاری را به چسب می‌دهند ازجمله چسبندگی اولیه، ایجاد استحکام زیاد پس از خشک شدن، مقاومت در برابر نفوذ آب و سایر عوامل و چربی‌ها و حلال‌ها را به چسب می‌دهند. افزایش زمان نگهداری چسب به‌طورمعمول از پلیمرهای وینیل استات و کوپلیمر آکریلیک استایرن برای این منظور استفاده می‌شود.

پرکننده‌ها: از پرکننده‌های متفاوتی برای چسب‌های خمیری استفاده می‌شوند. می‌توان به رایج‌ترین نوع آن‌ها کربنات کلسیم، کائولن و سیلیس اشاره کرد.

افزودنی‌ها: بسته به نوع کاربرد افزودنی‌های بسیاری در این نوع چسب‌ها به کار می‌رود، مانند ضدیخ، ضد کپک، روان کننده‌ها و تنظیم‌کننده‌های PH.

  • چسب‌های رزین فعال

این چسب‌ها دوجزئی هستند که یک جزء آن‌ها معمولاً رزین اپوکسی است همانند چسب‌های فوری که هم‌اکنون در صنعت ساختمان بسیار استفاده می‌شود و نیز زمانی که به پیوندهای بسیار قوی برای محیط‌های ضد آب نیاز است، از چسب‌ها استفاده می‌شود. از مشخصات این دسته چسب‌ها، می‌توان نکات زیر را نام ببرد:

  1. اتصال محکم
  2. ضد آب بودن
  3. بسیار انعطاف‌پذیر
  4. مقاومت به حرارت و انجماد
  5. مقاوم به چندین اسید و محلول قلیایی

نمونه ای از چسب های رزین فعال ( فوری )

لازم به توضیح است که در پایان این فصل، اجزای تشکیل‌دهنده‌ی تمامی چسب‌ها بر اساس نوع مصرف اعم از چسب‌های پودری پایه سیمانی، امولسیونی و رزین فعال در جدول مشخص‌شده است. در این خصوص خواص شیمیایی و فیزیکی، بر اساس کاربرد آن تعیین می‌شود. به‌طور مثال در فرآیند تولید چسب‌های پودری پایه سیمانی، اجزای تشکیل‌دهنده‌ی آن سیمان، افزودنی‌های آلی و افزودنی‌های معدنی است و میزان آن بر اساس شرایط کارپذیری تعریف می‌شود.

اجزای تشکیل دهنده چسب ها بر اساس نوع مصرف

بتن

رزین فعال

پلیمر امولسیون

پودری پایه سیمان

نوع چسب / اجزاء تشکیل‌دهنده

استفاده نمی‌شود

استفاده نمی‌شود

استفاده نمی‌شود

استفاده می‌شود

سیمان

استفاده می‌شود

استفاده نمی‌شود

استفاده می‌شود

استفاده نمی‌شود

پلیمر امولسیون

استفاده نمی‌شود

استفاده می‌شود

استفاده نمی‌شود

استفاده می‌شود

رزین سینتیک

استفاده می‌شود

استفاده می‌شود

استفاده می‌شود

استفاده می‌شود

افزودنی

استفاده نمی‌شود

استفاده نمی‌شود

استفاده می‌شود

استفاده می‌شود

پرکننده معدنی ماسه، سیلیس

استفاده می‌شود

استفاده نمی‌شود

استفاده می‌شود

استفاده نمی‌شود

آب

 



 

x
جهت دانلود فایل لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید.